International claims

ADVOCURA procedeert voor haar cliënten wereldwijd in complexe zaken voor de diverse (gerechtelijke) instanties in Nederland. ADVOCURA staat bekend om haar doortastende aanpak, gedegen kennis en oplossingsgerichtheid.

Procederen in Nederland is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Nederland is bijvoorbeeld een aantrekkelijk land om een class action te voeren:

  • de Nederlandse rechterlijke macht staat wereldwijd hoog aangeschreven;
  • in vergelijking met andere landen is procederen in Nederland minder duur;
  • Nederland staat bekend om de hoge doorloopsnelheid van juridische procedures.

Bovendien is het met de invoering van de Wet Afwikkeling Massaschade in Collectieve Actie (WAMCA) nu mogelijk om naast een verklaring voor recht ook direct schadevergoeding te vorderen. Op grond van de WAMCA kan elke belangenorganisatie op opt-out basis schadevergoeding vorderen voor een groep van gedupeerden. Deze vorm van collectieve actie komt in deze ruime vorm niet veel voor in Europa; in Nederland geldt de regeling voor alle soorten collectieve acties, ongeacht of deze strekken tot schadevergoeding in geld of alleen ter verkrijging van een verklaring voor recht of bijvoorbeeld een gebod of verbod.

Voorts heeft de Netherlands Commercial Court (“NCC”) op 1 januari 2019 zijn deuren geopend. De NCC beoogt tegemoet te komen aan de behoefte van het internationale bedrijfsleven aan gespecialiseerde, flexibele en snelle gerechtelijke procedures in het Engels, tegen gematigde kosten. Wilt u meer informatie over de NCC, vraag gerust naar ADVOCURA’s brochure over dit onderwerp.